Тръмп и Мърфи изхвърчаха от Международния шампионат

галерия:

снимка: Moniqe Limbos

Шампионът на Международния шампионат в Китай Джъд Тръмп напусна безславно второто издание в историята на снукъра на ранкинг турнира с третия по големина награден фонд. Асото, който миналата година триумфира и грабна чек за 125 хиляди паунда, сега отстъпи с 5:6 на Алън МакМанъс още в 1-ия кръг при защитата на трофея си.

 

Sporta.bg припомня, че по-рано днес Рони О'Съливан не допусна изненада срещу Антъни МакГил и продължава в следващата фаза.

 

Тръмп обаче отново записа разочароващ резултат в престижна надпревара и досега през сезон 2013/2014 най-доброто му класиране е четвъртфинал на 5-ия турнир от Европейското турне на РТС.

 

Тръмп не беше единствената „елитна" жертва на Международния шампионат - Шон Мърфи продължава неубедителното си представяне през новия сезон, след като регистрира шокиращо отпадане още в 1-ия кръг в Китай.

 

Магьосника отстъпи с 4:6 фрейма от далеч по-непретенциозния Дейвид Гилбърт, за когото това не е първият „елитен скалп" през новата снукър кампания. Sporta.bg припомня, че именно Гилбърт беше човекът, който изхвърли шампиона от София Джъд Тръмп рано-рано в първия за сезона турнир от сериите РТС - Victoria Bulgaria Open в зала „Универсиада".

 

 

Гилбърт има и победи над Стивън Магуайър във втория турнир от Европейското турне на РТС, а на Шанхай Мастърс елиминира Марк Уилямс в квалификациите. В 4-ата надпревара от сериите РТС в континентална Европа пък Гилбърт срази Динг Дзънхуей.

 

Днешният успех с 6:4 над Шон Мърфи обаче е първи за Гилбърт в ранкиг турнир над състезател от топ 16. В третия фрейм Гилбърт закова сенчъри брейк от точно 100 точки, докато Мърфи се отчете с още по-голяма серия - 125 в 5-ата партия, но в крайна сметка записа поражение.

 

 

Световният номер 5 Стивън Магуайър също изхвърча от Международния шампионат след изненадващо поражение с 3:6 от Кирън Уилсън. Друг елитен майстор на щеката - Робърт Милкинс отпадна с 2:6 от Курт Мафлин.

 

Световният номер 1 Нийл Робъртсън спечели с 6:4 срещу Алекс Дейвис, а финалистът от „Крусибъл" тази година Бари Хоукинс надделя над легендата Джими Уайт в един от любопитните сблъсъци от 1-ия кръг.


Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за сезона в снукъра по света и у нас.