Марк Уилямс почна солидно снукър екшъна в Крусибъл

галерия:

Защитаващият титлата си от миналата година Марк Уилямс потегли убедително на световното по снукър. Уелсецът надви с 10:7 фрейма Мартин Гулд и се класира за осминафиналната фаза, а най-големият му брейк надвиши 120 точки. Трикратният първенец на планетата нямаше критични моменти в срещата с англичанина и само в един период не бе на ниво.

Mark-Williams-Welsh-Open-19-WS.jpg

След като се мина през равенство при 1:1 части, Уилямс натисна педала и поведе категорично. Той запази добър мерник от разстояние и концентрация при сейфти играта, за което съперникът му нямаше адекватен отговор. В завързаните моменти именно Марк се справяше по-адекватно.

Така се мина през 7:4, апосле и през 9:4 в полза на уелсеца. Точно тогава дойде време за лек срив в представянето му. Мартин Гулд съумя да спечели 3 последователни партии и да помечтае за фамозен обрат. Марк Уилямс обаче натисна решителния спусък за 10:7 и показа, че и тази година ще е сред фаворитите в шефийлдския театър.

Друг такъв - Нийл Робъртсън, няма никакви грижи срещу Майкъл Георгиу и води с размазващото 9:0. Днес австралиецът само ще довърши започнатото, защото се нуждае само от още един фрейм.