"Крусибъл" зове: Стотната стотица се изплъзна

галерия:

снимка: Monique Limbos

Световният номер 1 Нийл Робъртсън пропусна две поредни решителни топки, за да реализира юбилейния си сенчъри брейк номер 100 през сезона, но все пак срази Марк Алън с 13:7 и се класира по впечатляващ начин за четвъртфиналите на Световното първенство по снукър в шефилдския театър „Крусибъл“.

Машината от Мелбърн спечели всичките фреймове от последната днешна сесия на сблъсъка с ирландеца, като реализира един сенчъри брейк и на два пъти остана на косъм от постигането на заветната цел – 100 „стотици“ през този сезон.

Робъртсън пропусна последната Черна от титулярната ѝ позиция на масата в предпоследния фрейм и спря серията си на 94, а в следващата партия отново се развихри между топките, но отново направи фрапантен пропуск и прекрати поредицата си на 95 точки.

С усмивка на разочарование Гръмотевицата от Австралия прие утешителните аплодисменти на зрителите в театър „Крусибъл“ и си стисна ръцете с Алън, който бе достоен опонент във вчерашните две сесии, но днес следобед почти не участва в мача.

4082755

Единствено първият фрейм предложи тактическа битка и надлъгване, но в следващите партии Робъртсън елиминира интригата с продуктивни визити на масата.

Така световният номер 1 очаква следващия си съперник в Шефилд на четвъртфиналите – най-вероятно това ще бъде Джъд Тръмп, който води с 10:6 на Раян Дей преди заключителната сесия помежду им.

4082756

Доминик Дейл е най-изненадващият четвъртфиналист в „Крусибъл“, след като се справи със съпротивата на сензацията Майкъл Уозли, елиминирал в първия кръг Дин Дзънхуей. Дейл за първи път от 14 години намира място сред осемте най-добри майстори на Световното, след като не остави шансове на младока Уозли и го разпиля с 13:4.

В следващата фаза уелсецът ще премери сили с финалиста от миналата година Бари Хоукинс, който продължи до 1/4-финалите след победа с 13:11 над Рики Уолдън.