Братислав Кръстев е шампионът в първия турнир от новия снукър сезон

Започна българският сезон 2013/2014 в снукъра. Първият турнир от ранкинг системата у нас се проведе в пловдивския спортен клуб „Чикаго" (ДеНиро) и беше спечелен от Братислав Кръстев.

 

Sporta.bg подчертава, че Братислав е първият и засега единствен профилиран български треньор по снукър.

 

Припомняме, че на турнира РТС Victoria Bulgaria Open 2013 в зала „Универсиада" той впечатли света на спорта с достойното си представяне срещу Джон Хигинс на телевизионната маса. Тогава Кръстев записа двойно повече точки срещу Вълшебника от Уишоу, отколкото Шон Мърфи и Лука Бресел взети заедно.

 

Братислав грабна купата за 1-вото място и спечели трофея за най-голям брейк на турнира - 69 точки.

 

От Българската федерация по снукър подчертават, че първото ранкинг състезание у нас беше белязано от куп високи брейкове, освен този на Кръстев.

 

Друг български талант - Ивайло Пеков - заслужи поздравления с представянето си, като бе достоен съперник на Братислав във финалния двубой. Ако се съди по играта на пловдивския състезател, то  през този сезон от него може да се очакват ранкинг титли.

 

Специално внимание заслужават двамата 16-годишни играчи, които с участието си в надпреварата в Пловдив дадоха сериозна заявка, че ще затрудняват и в бъдеще остриетата на българския снукър - Спасиан Спасов от София и Сашко Димитров от Петрич.

 

Благодарение на успеха си в турнира в клуб Чикаго/Де Ниро Братислав Кръстев оглави ранглистата на Българската снукър федерация с 300 точки. На втора позиция е Ивайло Пеков с 220, следван от Георги Величков и Никола Кемилев с по 170 пункта.

 

Цялата ранглиста можете да намерите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Ето списък на най-високите брейкове в турнира:

 

69 - Братислав Кръстев


66 - Георги Величков


63 х2 - Никола Кемилев и Георги Величков


52 - Ивайло Пеков


50 х2 - Братислав Кръстев


Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за сезона в снукъра по света и у нас.