Наказаният за залози Бингам се завърна ударно край сукното

Световният шампион за 2015 година и 12-и в световната ранглиста Стюърт Бингам направи успешно завръщане на зеленото сукно след изтърпяно наказание за залози на снукър мачове. Англичанинът срази с 6:2 легендата Джими Уайт, като изглеждаше внушително между топките и направи брейкове от 104, 96, 81, 79, 60 и 52 по пътя към успеха.

Така Бингам си заслужи място в основната схема на Откритото първенство на Китай от 1 до 8 април, което от този сезон е с рекорден награден фонд от 1 милион паунда. China Open ще изостава единствено от Световното първенство по парични бонуси за играчите, като шампионът ще прибере 225 000 лири, а само победителят в “Крусибъл” ще стане по-богат - с 425 000 паунда.

Бингам за последно бе играл на 19 октомври в English Open с 3:4 от Хосеин Вафаей, когато дори изрази недоволство от неспортсменското поведение на съперника си около масата, припомнят колегите от Спортал.

Той бе наказан за три месеца, като при ново провинение ще отнесе още по-дълга санкция. В резултат на отсъствието си от световния тур Бингам сам обяви, че е пропуснал да спечели 130 хиляди паунда, а глобата му от 20 хиляди също сериозно е навредила на джоба му. Той пропусна някои от най-големите и най-скъпи турнири като Шанхай Мастърс, Шампионата на Обединеното кралство, Откритото първенство на Шотландия и най-престижното събитие извън ранкинг системата - “Мастърс”.