Марк Алън стартира успешно и ще спира палача на Селби

снимка: twitter.com

Северноирландецът Марк Алън започна убедително представянето си на световното първенство по снукър в шефилдския театър. 32-годишният състезател надигра с 10:5 фрейма англичанина Лиъм Хигфийлд и се класира на 1/8-финалите в надпреварата.

Световният номер 16 се нуждаеше от един сенчърибрейк, като и опонентът му записа такъв, но не успя да преодолее класата на Алън. В първия фрейм северноирландецът започна със серия от 119, а съперникът му отговори със сенчърибрейк от 104, за да изравни.

След това Алън дръпна с 3:1 и 6:2, преди Хигфийлд да вземе нов солиден фрейм. Англичанинът стигна до 4:6, но до края записа само още една част на сметката си и не затрудни по никакъв начин хладнокръвния си опонент.

Така в следващия рунд Алън ще има голямо препятствие пред себе си, а именно палачът на световния шампион Марк Селби - Джо Пери. 43- годишният Джентълмен изненадващо отстрани Селби с разгромното 10:4 още на 1/16-финалите и ще се бори за нещо повече.

Междувременно, 20-годишният китаец Хаотян Лю изгря на сцената в "Крусибъл", след като надви наскоро завърналия се от операция Марко Фу с 10:5 фрейма. Кайрън Уилсън също продължава на 1/8-финал след успех с 10:3 над Матю Стивънс.