Нова бомба в "Крусибъл": И Магьосника изхвърча на старта

галерия:

снимка: twitter.com

Световното първенство по снукър продължава да изненадва феновете на джентълменския спорт с невероятни сензации. След като действащият шампион Марк Селби отпадна в първи кръг от Джо Пери с разгромното 4:10, сега номер 51 в света Джейми Джоунс надви в истински трилър с 10:9 Шон Мърфи. Шампионът от 2005 г. и настоящ номер 8 в света отпадна преди 1/8-финалите, което е изненадващо с оглед на добрия сезон до момента.

Джоунс е черна котка на Магьосника в "Крусибъл", тъй като го изхвърли на старта и през 2012 г. с 10:8 фрейма. Уелсецът изоставаше с 1:4 и 5:8 в този сблъсък и никой не очакваше да сътвори обрат. Мърфи обаче доста се поотпусна и разконцентрира, което доведе до лесни пропуснати топки, а Джоунс не си поплю и наказа всяка грешка.

Той изравни за 8:8, преди Мърфи отново да поведе и да се доближи само на фрейм от победата. Невероятен сенчърибрейк от 124 обаче изстреля уелсеца и той наказа именития си опонент в решителната част за 10:9. 

Носителят на титлата от "Шампион на шампионите" този сезон и финалист в "Шампионата на Китай", "Пол Хънтър Класик", Шампионата на Обединеното кралство и "Шампионата на играчите" вече има две отпадания в първи кръг в "Крусибъл" през последните три сезона.

На 1/8-финал Джейми Джоунс ще срещне Кайрън Уилсън, след като Воина надви Матю Стивънс с 10:3.