"Крусибъл" зове: Играчът на сезона изхвърча

галерия:

снимка: БТА/XINHUA

Дебютантът на Световното първенство по снукър Майкъл Уозли поднесе най-голямата изненада тази година в театър „Крусибъл“ като елиминира носителя на 5 ранкинг титли през сезона Дин Дзънхуей след успех с 10:9.

24-годишният англичанин, който е 75-ти в световната ранглиста, хвърли бомбата срещу спрягания за един от фаворитите за трофея. Дин се надяваше да спечели рекордна 6-та ранкинг титла от настоящата кампания, но пропиля аванс от 6:3 след първата сесия и се сгромоляса, напускайки безславно Шефилд.

Уозли не само осъществи впечатляващ обрат, но дори спечели решителния 19-ти фрейм със сенчъри брейк от 103 точки, за да провокира още по-силни аплодисменти от впечатлената публика в „Крусибъл“.

Наградата на англичанина ще бъде мач срещу 13-ия в света Марк Дейвис или Доминик Дейл, които още не са изиграли двубоя си от първия кръг. За Дин пък остава утехата, че все пак изигра безспорно най-успешната си снукър кампания, но отново разочарова и не оправда очакванията в най-важния турнир – Световното първенство.

От 8-те си участия в „Крусибъл“ Дин вече има три отпадания в първи кръг, три отпадания във втори, един четвъртфинал и един полуфинал – през 2011-та година.

4081381

4081382

4081384