Братислав Кръстев се завърна със стил и титла

снимка: БФ Снукър

Братислав Кръстев спечели втория ранкинт турнир за сезона в българския снукър. Брандо, бе повален в 1/4 финалите на първия турнир, но сега спечели титлата и записа най-голям брейк на турнира, информират от БФ Снукър.

Общо осем серии от над петдесет точки регистрираха съдиите от Асоциацията на снукър реферите в България на втория ранкинг. Най-добрите брейк-билдъри бяха:

- Братислав Кръстев - 85, 75 и 50;

- Георги Величков - 81, 50 и 50;

- Ивайло Пеков - 70 и 53.

Този турнир отбеляза и първото участие на състезатели от младия снукър клуб в Мездра - Тихомир Йорданов и Цветослав Тончев. Двамата се изправиха срещу своите "съученици" от софийския клуб "Академията" Виктор Илиев (1-3) и Стефан Симеоновски (0-3) - и четиримата са възпитаници на единствения (за сега) лицензиран треньор по снукър в България - Братислав Кръстев.

Отново единствената жена на турнира, както и на първия ранкинг, беше Жана Митова ("Академията"). И отново, както миналия месец, Жана доведе мача си до драматичен решаващ, пети фрейм и на косъм не успя да премине в следващия кръг.

"Най-качественият мач, който също е и най-голямото доказателство за това, че в България вече имаме изградени снукър характери, беше финалът на турнира", отбеляза председателят на Българска снукър федерация (БСФ) Олег Велинов.

"Финалът, който сътвориха Георги и Брандо, спокойно можеше да се мери с мач между топ-професионалисти", развълнуван сподели Олег по време на церемонията по награждаването.

Георги Величков и Братислав Кръстев отбелязаха три от общо осемте най-големи точкови серии именно на финала. Когато Величков поведе с 3-2 нещата не изглеждаха обнадеждаващи за Брандо, но с две тежки серии в шестия фрейм той бързо докара финала до последен решаващ фрейм.

Напрежението нарастна още повече, когато фреймът попадна в патова ситуация и се наложи да бъде рестартиран. След новото начало Брандо заби 50 точки, които бяха решаващи за спечелването на титлата от втория ранкинг турнир от календара на БСФ за сезон 2014/2015.