Какво ново около Шумахер?

снимка: БТА/AP

7-кратният световен шампион Михаел Шумахер остава в критично състояние, но засега е стабилизиран. Това заяви Забине Келм, мениджър на легендарният пилот от Формула 1.

Както е известно, светът е приковал погледа си към болницата в Гренобъл, където великият ас на Ферари прекара 45-ия си рожден ден, след като продължава да бъде в кола в следствие на падането си в ски курорт на Френските Алпи.

Семейството на Шумахер с изявление изрази искрената си благодарност към всички фенове и доброжелатели на големия шампион, които са съпричастни на съдбата му в болницата. Няколко десетки тифози на Ферари и Шумахер се събраха пред входа на болницата в Гренобъл, за да изразят подкрепата си към своя любимец на връх рождения му ден вчера.

Те дори запазиха едноминутно мълчание, което е странен жест в случая, защото Шумахер е все още жив и въпреки че е в кома, никой не бърза да прогнозира шансовете му за пълно възстановяване.

Миналият вторник лекари от гренобълската болница заявиха, че 91-кратният победител в състезания от Формула 1 показва леки признаци на връщане в съзнание, но все още не е „извън опасност“.