Ферари иска синът на Шумахер да пилотира за тима

Отборът на Ферари във Формула 1 е готов да приветства сина на легендарния пилот Михаел Шумахер Мик в бъдеще. Това заявиха от екипа на ,,черните кончета“.

19-годишният пилот спечели първата си етапна победа на пистата в Спа по-рано през годината, а в момента има убедителна преднина на върха в подреждането, като е спечелил пет поредни състезания във Формула 3. Шефът на Ферари Маурицио Аривабене призна, че Мик винаги ще е в полезрението на италианския екип.

,,Най-важното нещо е да го оставим да се развива, без да упражняваме напрежение. Последните му резултати са наистина много, много добри и му пожелавам много успешна кариера. Имайки предвид постиженията на баща му за Ферари, вратата за него е винаги отворена. Това е изцяло решение на семейството, нека го оставим да се развива и да се забавлява. Винаги съм го повтарял – трябва да си концентриран, но и да не забравяш да се забавляваш“, завърши италианецът.

Мик Шумахер е устремен към състезаване за Формула 2 през следващия сезон. Той все още не е показал интерес към някой от водещите отбори във Формула 1, въпреки че от Мерцедес подкрепят неговите изяви във Формула 3.