Префектът на папата със сензационни разкрития за Шумахер

След 36 дни - на 3 януари, легендата във Формула 1 Михаел Шумахер би трябвало да отпразнува 50-ия си рожден ден. Все още няма актуални данни за здравословното му състояние след инцидента, който претърпя в края на декември 2013 г., при каране на ски в курорта Мерибел във Френските Алпи, коментира германското издание "Билд".

В настоящия брой на "Бунте" архиепископ Георг Генсвайн - префект на Папския дом през понтификата на Папа Франциск и личен секретар на папа Бенедикт XVI, споделя, че е посетил седемкратния световен шампион през лятото на 2016 г. "Седях срещу него, хванах двете му ръце и го погледнах. Лицето му е, каквото го познаваме - типичното лице на Михаел Шумахер, само малко е понапълняло", разказва Генсвайн. "Шумахер усеща, че обичаните от него хора, го обгрижват и благодаря на Бога, че държат далече прекалено любопитната публика", допълва още архиепископът.

"Разбира се в моите молитви включвам Михаел Шумахер и семейството му. Коледа е празник на Рождество Христово - човешкото въплъщение на божествената любов, на чувството да бъдеш добър и необходим", коментира още Генсвайн. При инцидента в Мерибел Шумахер получи сериозна травма на главата и бе откаран с хеликоптер в Гренобъл, в критично състояние. Наложи се спешна операция, а лекарите предизвикаха състояние на изкуствена кома, за да спасят живота му. Оттогава е прикован на легло. На 16 юни 2014 г. мениджърката на Шумахер Сабине Кем обяви пред медиите, че Михаел Шумахер е излязъл от комата.

Той е напуснал болницата, след което е приет в Университетския болничен център на департамента Во в град Лозана, където продължава дългата фаза на възстановяване и рехабилитация. На 9 септември 2014 г. Сабине Кем съобщи, че Шумахер се е върнал вкъщи и неговата рехабилитация ще става у дома. На 7 юли 2016 г. Кем коментира, че „…Засега ситуацията е толкова сложна, че ние не можем да предоставим каквито и да е подробности.“ През декември 2016 г. стана ясно, че семейството на Шумахер е похарчило за лечението му 16 млн. евро и е било принудено да продаде къщата им в Норвегия и самолета на легендата, пише блиц.