Дните на Перес в МакЛарън са преброени?

снимка: Vodafone McLaren Mercedes F1 Team

Шефът на МакЛарън Мартин Уитмарш призна, че дните на Серхио Перес в отбора може и да са изчерпани, след като в тима може да пристигне Кевин Магнусен.

Sky Sports информира миналата седмица, че "сребърните стрели" могат да се отърват от мексиканеца, най-вече заради слабия сезон, който направи, а на негово място да дойде 21-годишния датчанин, който е шампион на Формула Рно 3.5.

МакЛарън продължават с мълчанието относно кои пилоти ще карат за отбора през 2014 година, но вече има договорка между отбора и Дженсън Бътън за продължаване на договора на световния шампион.

"Не осигурихме на нито един от нашите пилоти достатъчно добра кола и, що се отнася до обстоятелствата, Серхио беше ценен кадър за нашия екип. Той имаше някои много силни състезания и мисля, че се справи през цялата година", ласкаво се изказа Уитмарш, но продължи в по-негативен тон.

"В ера на промяна, имаш нужда от пилоти със светли бъдеще. Мисля, че Серхио е умен и що се отнася до уменията му, то той би бил страхотно попълнение за всеки отбор. Имаме двама умни пилоти и през следващата година ще имаме също толкова добри пилоти.

Много пилоти се обсъждат в момента и, когато имаме решение, ще го обявим", коментира Уитмарш.