Ракетата с успешно завръщане на ранкинг сцената

снимка: SPORTA.BG

5-кратният световен шампион Рони О'Съливан направи успешно завръщане в турнир от снукър ранкинг системата, след като спечели с 6:2 двубоя си с Антъни МакГил от първия кръг на Международния шампионат в Китай.

 

Ракетата участва в първия турнир за сезона - PTC Victoria Bulgaria Open в София, след което дори спечели изданието от сериите в Германия „Пол Хънтър Класик", но не бе участвал в ранкинг турнир откакто спечели 5-ата си световна титла в театър „Крусибъл" през май 2013-та.

 

Sporta.bg припомня, че Международният шампионат в Китай се проведе за първи път миналата година и беше спечелен от Джъд Тръмп след 10:8 на финала срещу Нийл Робъртсън.

 

Рони О'Съливан се класира за второто издание на престижния турнир, след като премина квалификациите - той спечели с 6:1 срещу Джоел Уокър и спечели билет за Китай. Международният шампионат е трети по големина на наградния фонд - 625 хиляди паунда, 125 хиляди от които отиват на сметката на крайния победител.

 

Само Шампионата на Обединеното кралство (700 хиляди) и Световното първенство (1 214 000) имат по-голям награден фонд от провеждащия се в момента ранкинг турнир в Китай.

 

Ракетата нямаше особени проблеми срещу МакГил, като с брейкове от 73, 80 и 52 успя да си проправи път към следващия кръг. Марк Алън, Джон Хигинс и Греъм Дот също записаха убедителни победи на старта на турнира.

 

Особено впечатляваща бе формата на Пистолета от Северна Ирландия, който направи два халф-сенчъри брейка и закова две „стотици" от 123 и 111 точки срещу представителя на домакините Тиан Пънфей при успеха с 6:1.

 

Хигинс си свърши сравнително бързо работата за 6:2 срещу ветерана Джо Суейл, а Дот си проправи път след 6:4 над обещаващия уелски талант Майкъл Уайт.

 

Венбо Лиан ще бъде следващият опонент на Рони О'Съливан, като при евентуален успех Ракетата може да се изправи срещу световния шампион по снукър с 6 червени топки Марк Дейвис.

 

Джон Хигинс ще срещне Матю Стивънс в може би най-елитния сблъсък от 2-ия кръг. Това ще бъде мач номер 25 между двамата опитни майстори, като досега уелсецът е изковал едва 7 победи над 4-кратния световен шампион.

 


Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за сезона в снукъра по света и у нас.