Родните майстори срещу 5-ма световни шампиони в София

снимка: Guliver/Getty Images

Някои от най-добрите представители на България в снукъра ще имат привилегията да премерят сили с най-добрите играчи в джентълменската игра през последните години.

 

Между 6-9 юни в зала "Универсиада" ще се проведе турнирът, който открива сезона в снукъра, а столицата София има честта да е домакин за втора поредна година на PTC VICTORIA BULGARIA OPEN.

 

На 7-и юни №4 в родната ранглиска Ивайло Пеков изтегли тежък жребий в първия кръг на надпреварата и ще играе срещу световния №1 и бивш световен шампион Нийл Робъртсън в сутрешната сесия на турнира - 09:30 часа.

 

Костадин Гочев също ще мери сили с бивш световен шампион, като неговото препятствие се казва Греъм Дот. Не по-лек съперник изтегли Христо Сираков, който ще се изправи срещу един от най-добрите уелски майстори на щеката през годините Матю Стивънс.

 

№1 през миналия сезон Георги Величков, който игра срещу Джон Хигинс през миналата година, сега отново ще играе със световен шампион - английският майстор Шон Мърфи.

 

Братислав Кръстев, който стана първият лицензирaн треньор по снукър у нас, се изправя именно срещу Хигинс, който има 4 световни титли, а миналата година игра финал в първото издание на PTC VICTORIA BULGARIA OPEN.

 

Тежък жребий имаше и Димитър Механджийски, който ще трябва да се изправи срещу един от най-прогресиращите играчи в последните 1-2 години Марк Дейвис.

 

Легендата Стив Дейвис пък чака своя съперник от квалификациите, като Данаил Тугов ще премери сили с Ивелин Боянов, за да бъде определен кой е по-достоен да мери сили с големия шампион.

 

Пълната програма на турнира може да видите тук!


Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за предстоящия турнир от сериите РТС в София.