Жекова готова за Държавното по сноуборд

снимка: Guliver/Getty Images

Героинята на България от Сочи 2014 Александра Жекова е напълно възстановена от контузията си и ще участва на Държавното първенство през следващата седмица в Пампорово.

Жекова завърши на пето място в дисциплината сноубордкрос на Зимните олимпийските игри в Сочи през миналия месец, въпреки че се състезаваше с фрактура на опашната кост.

Тя дори беше близо до бронзовия медал, но малко преди финала беше блъсната от италианката италианката Микела Мойоли.

"Възстановена съм напълно от травмата. Ще участвам на Държавното първенство по сноуборд в Пампорово следващия четвъртък", заяви Сани.

Тя е доволна от резултатите си през сезона, но се надява на още по-силни постижения догодина. През тази година Жекова успя да се нареди на третото място в генералното класиране на световната купа по сноуборд, като изпревари олимпийската шампионка Ева Самкова.

"Доволна съм от представянето си в Световната купа. Малко съм разочарована само от последното състезание. Чувствах се много добре, карах силно в квалификациите и в сериите, но на полуфиналите отново станах жертва на сблъсък. Все пак завърших на трето място в генералното класиране за сезона след състезателки от Канада и САЩ, което не е малко."

"Сезонът като цяло беше силен за мен, но и много труден, със сблъсъци още в първия старт. Аз съм много амбициозна и исках да завърша още по-напред. Малшансът ми попречи. Надявам се да продължа да се развивам и догодина на бъда още по-добра. Що се отнася до участие в следващата Олимпиада след четири години, това е едно предизвикателство за мен. Ако съм добре физически, защо не?", каза още Жекова.

Тя разкри, че ще се отдаде на активна почивка преди началото на подготовката за новия сезон. Сани вече се включи в телевизионно танцово шоу, в което дебютира снощи.

"Имаше страхотен адреналин преди да изляза на сцената. Мисля, че се представих достойно като за първи път. Участието в това шоу е още едно предизвикателство за мен", каза тя.

Днес Сани бе наградена от Българския спортен тотализатор за представянето си на Игрите в Сочи.