Сани Жекова се чуди дали да сложи край на кариерата си

снимка: Bulgarian Olympic Team

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова обмисля дали да сложи край на кариерата си. Това призна самата тя при награждаването й за Спортист номер 1 за месец февруари. 30-годишната състезателка бе най-успешната ни олимпийска представителка на Зимните игри в ПьонгЧанг, след като завърши на шеста позиция в дисциплината бордъркрос. Жекова бе и най-високо класиралата се българка в Сочи 2014, когато завърши пета и бе на крачка от медалите.

Тя призна, че честите разочарования през последните години и липсата на късмет са поставили под съмнение бъдещето на кариерата й.

"Факт е, че в последните две години не успявам да удовлетворя своите лични високи очаквания, защото спортният резултат, който гоня, не идва. Често той не идва заради обстоятелства, които не са в моите сили", сподели 30-годишната сноубордистка.

"Това ми действа малко емоционално, защото понякога изпадам в ситуации, в които съм безпомощна. Това ме кара да бъда тъжна и не ми харесва. Това е и може би единственият основен негатив, заради който се замислям дали има смисъл да продължа със състезателната си дейност", заяви Сани.

Бащата на родната звезда в зимните спортове Виктор Жеков сподели, че подкрепя дъщеря си във всяко нейно решение. Той заяви, че Сани все още има сили да се състезава на най-високо ниво.

"Смятам, че Сани има страхотен потенциал. Физически е подготвена изключително добре. Може да продължи да се състезава. Въпрос е на лично желание. Това генерално е доста сложен процес - състезаването и поддържането на високо ниво", заяви Виктор Жеков.