Българският спортен тотализатор награди Сани Жекова

галерия:

снимка: БТА

Българският спортен тотализатор награди Александра Жекова заради отличното й представяне на Зимната олимпиада в Сочи през миналия месец.

Жекова завърши на пето място в дисциплината сноубордкрос и записа най-доброто класиране на български спортист на Игрите.

Председателят на Управителния съвет на БСТ Норайр Нурикян връчи на сноубордистката картина на художника Павел Митков и специална златна детелина на късмета.

"Българският спортен тотализатор е дал близо 27 милиона лева на българския спорт през миналата година. Надяваме се с тази награда да ти донесе вяра, любов, късмет и трудолюбие. Лично аз желая никакви травми и големи успехи в следващите състезания", обърна се Нурикян към Жекова.

Златна детелина на късмета заслужи и Виктор Жеков, баща и треньор на състезателката, но той отсъстваше от церемонията заради ангажименти по трасето на предстоящото през следващата седмица Републиканско първенство по сноуборд в Пампорово.

"Благодаря, че оценявате нашия труд. Поласкани сме. Позитивното отношение на всички ни дава допълнителна мотивация. Сигурна съм, че тези детелини ще ни носят много късмет. Надявам се да продължа да радвам България с още по-добри постижения", заяви Жекова след награждаването.