Сани Жекова обра наградите на БФСки

снимка: Булфото

Българска федерация ски закри официално сезон 2013/2014 на тържество в София. Церемонията започна с минута мълчание в памет на Боян Марианов, член на УС на БФСки и изпълнителен директор на "Юлен", който почина в края на миналата седмица.

През 2014 година се навършиха 95 години от началото на организирания ски спорт в страната. По повод впечетляващата годишнина Българска федерация ски награди някои от големите имена в българските ски.

За цялостен принос призове бяха връчени на Любомир Врингов, който утре навършва 90 години, на Стефан Митков (80 г.), на Костадин Коцов и Ангел Митов (75 г.), на Георги Митев, Живко Кирилов и Петър Аджов (70 г.) и на Антоанета Златарева (60 г.) Журналистът Асен Минчев, който през 2013 година навърши 75 години, също беше отличен.

За отличното си представяне на XXII зимни олимпийски игри в Сочи сноубордистката Александра Жекова беше наградена от Българския олимпийски комитет с медал "Спортът за един мирен свят". За изключителен принос към развитието на сноуборда в България БОК отличи и бащата и треньор на Александра Жекова - Виктор Жеков, с медал "За олимпийска заслуга".

Призовете връчи председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. За успешен дебют на XXII олимпийски зимни игри в Сочи БОК награди със златна значка Никола Чонгаров (алпийски ски) и Радослав Янков (сноуборд).

Сноубордистката Александра Жекова за поредна година беше избрана за най-добра състезателка в дисципланата бордъркрос. Мария Киркова и Никола Чонгаров получиха купа "България-2014" за най-добри в алпийските ски.

Андрей Гридин и Антония Григорова-Бургова бяха отличени в ски-бягането, а Владимир Зографски беше избран за номер 1 в направление "ски скок".