ВИДЕО: Галатасарай разочарова в Дания

снимка: БТА/AP

Копенхаген се поздрави с първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига.

В мач от груша В  датският тим победи у дома с 1:0 турския гранд Галатасарай, който определено разочарова с представянето си в своя  мач номер 251 в евротурнирите.

Голът отбеляза още в 6-ата минута Даниел Браатен, който с техничен удар с пета, изненада отбраната на Галатасарай  и от непосредствена близост вкара в мрежата на гостите.

След попадението играчите на Копенхаген пропуснаха да вкарат и втори гол, след като в 18 минута удар с глава на Йоргенсен срещна гредата.  След тази ситуация играчите от Турция заиграха по добре, но не успяха да реализират открилите се пред тях малко ситуации.

Голямата звезда на отбора Дидие Дрогба нямаше добър ден  и не успя да помогне на своите съотборници.

С тази си победа датският шампион затвърди доброто си представяне на домашната сцена, след като вече в осем поредни мача от групите на турнира няма загуба.

С днешния успех отборът на  Копенхаген събра актив от 4 точки, колкото има и съставът на Галатасарай.

Борбата в групата обещава да бъде много интересна, след като в другия мач Ювентус не успя да победи Реал Мадрид и дербито завърши 2:2.

Реал остана лидер и след този кръг с актив от 10 пункта, а второто място си делят Копенхаген и Галатасарай с по 4 точки. Малко изненадващо на последното място е Ювентус с 3 точки.


CopGal10Braby footballdaily2