Роналдо взе Европа за мезе и демонстрира мега самочувствие

5-кратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо говори пред медиите по време на предсезонната подготовка на Ал Насър. Според него местното саудитско първенство скоро ще задмине турското и нидерландското. Самият португалец заяви, че няма да се върне в Европа, защото само Премиър лийг има качество, което отговаря на стандартите му. 38-годишният стрелец напусна Манчестър Юнайтед през ноември със свободен трансфер именно в Ал Насър.

"Няма да се върна в европейския футбол, вратата е напълно затворена. Аз съм на 38 години, а европейският футбол загуби много от качеството си. Само Премиър лийг има стойност, те са доста напред спрямо останалите първенства", призна той.

"Саудитската лига е по-добра от Мейджър Лийг Сокър. На 100 % съм сигурен, че няма да се върна, към който и да е европейски клуб. Отворих пътя към саудитското първенство и сега всички играчи идват тук. Решението ми да се присъединя бе на 100 % свързано с това да доведа нови топ играчи. Това е факт. Когато отидох в Ювентус, Серия "А" бе мъртва, а след като подписах се съживи. Където отиде Кристиано, той генерира най-висок интерес", продължи ибериецът, цитиран от Фокус.

"Те ме критикуваха, че дойдох в саудитската лига, но какво се случи? Открехнах пътя и сега всички състезатели пристигат. След година и повече още топ футболисти ще пристигнат в Саудитска Арабия. След година първенството ще задмине турското и нидерландското. Тези, които се присъединиха не са такива каквито президентът на Европейския съюз ги описа. Жота и Рубен Невеш са млади играчи", допълни още европейският шампион от 2016 година.