Меси има едно голямо условие, за да се върне в Барса

Преговорите между Лионел Меси и ПСЖ за подновяване на договора му са парализирани, а Барселона чака гаранции от Ла Лига, за да си го върне. Това би било брутална икономическа възможност за клуба, който е потънал в разходи след пандемията и преди всичко има неизплатен дълг към легендата си, като му показа вратата преди 2 години. 

Почти 24 месеца по-късно и с клуба, който е на път да отпразнува новата титла в LaLiga, никой не крие желанието си за завръщането на най-великия идол на каталунците. „Той наистина обича да идва и беше в Барселона за няколко дни, както обикновено, но нямаше контакт с него“, каза директорът на тима Матеу Алемани в навечерието на поражението с Райо Валекано.

Тези дни се говори много за стъпките, които Барселона ще трябва да следва, за да постигне целта си, за сложните финансови операции, свързани с вкарването на Меси в отбор, който ще трябва да намали разходите си с повече от 200 милиона евро и дори за съвместни проекти извън терена. 

От Cadena SER обаче обявиха, че Лионел Меси ще поиска от борда на директорите на Барселона Жоан Лапорта да се извини на футболиста на Росарио затова, че го изгони, след като преди това обеща, че ще го задържи. Досега президентът е имал контакт само с Хорхе Меси и то за близо 40 минути, пише "Труд". Разривът все още е налице между двете страни поради причини, които са публично известни.

SER говори за ситуация, която може да възникне както публично, така и лично, но която е единственото голямо изискване, което Меси има, за да се върне в Каталуния, където ще печели по-малко пари, отколкото в Париж, където възнамерява да прекрати кариерата си и където все пак има сметки за уреждане с президентството. Ако има финансови гаранции от Мадрид и Лапорта коленичи, Бълхата ще се окаже една крачка по-близо до завръщането там, където винаги е било негов дом.