ВИДЕО: Байерн измъчи феновете, но изпълни мисята си в Пилзен

снимка: БТА/AP

42 години по-късно Байерн (Мюнхен) отново изживя тежки 90 минути като гост на Виктория (Пилзен) и измъкна трудна победа с 1:0 в 4-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Марио Манджукич реализира ключовото попадение за баварците в 65-ата минута и осигури на действащия европейски шампион прогрес към елиминационната фаза на турнира. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола направиха далеч по-голямо шоу срещу Виктория в предишния сблъсък между двата тима на „Алианц Арена“ с победата 5:0, но днес все пак изпълниха мисията си.

Байерн оглавява убедително класирането в Група D с пълен актив от 12 точки и със сигурност ще финишира в топ 2, след като по същото време днес ЦСКА (Москва) с Георги Миланов в състава си загуби с 2:4 като гост на Манчестър Сити.

„Гражданите“ също подпечатаха мястото си на осминафиналите, което им се случва за първи път в историята след двата неуспешни опита с Роберто Манчини. Сити има 9 пункта, като ЦСКА е трети с 3 точки, а Виктория все още няма актив, но запазва шансове да спечели билет за елиминациите на Лига Европа.

Пилзен с удоволствие и ентусиазъм приветства действащия европейски шампион в едва втория мач от най-силния футболен клубен турнир, който се провежда в града. Байерн обаче трудно щеше да бъде впечатлен от мотивацията на домакините да не разочароват домашните си фенове.

Преди днешния сблъсък баварците бяха спечелили последните си 4 гостувания в ШЛ и общо 5 от последните си 6 визити в турнира (включваме мачовете от миналия сезон). Последният път, когато Байерн гостува в Пилзен, бе през далечната 1971-ва година в турнира за КЕШ, като тогава бе изкована победа с 1:0.

Моментната форма на гранда от Мюнхен е впечатляваща, защото той няма загуба в последните си 36 мача от Бундеслигата, в последните си 24 гостувания в първенството и е успявал да отбележи във всеки от последните 35 двубоя във всички турнири.

Марио Манджукич вкара 8-ия си гол в местния шампионат за победата с 2:1 над Хофенхайм в последния кръг, но днес трябваше да се включва като резерва, за да изкове успеха на тима си.

Той се нуждаеше само от 6 минути на терена, за да накаже колективна грешка в защитата на Виктория, която го остави непокрит в наказателното поле. Филип Лам центрира отлично от ъгъла на пеналтерията и хърватският национал с глава не остави никакви шансове на вратаря Матуш Козачик – 0:1.


PlzBay01Mandby footballdaily2