Шотландец "провали" спектакъла О'Съливан - Робъртсън

снимка: БТА/AP

Шотландският майстор на щеката Стивън Магуайър "провали" очаквания епичен полуфинал между Рони О'Съливан и Нийл Робъртсън, след като спечели убедително с 6:2 над Машината от Мелбърн в четвъртфинален двубой от "Мастърс"-а в "Александра Палас".

Двубоят беше решен още в първите 3 партии, които с лекота отидоха в актива на Магуайър, който не позволи на Робъртсън да влезе в ритъм и да покаже най-добрия си снукър.

Все пак финалистът от PTC Victoria Bulgaria Open 2014 успя да намали до 3:2, но последва нова серия от 3 безответни фрейма в полза на шотландеца, който ще се изправи срещу Световния шампион в полуфиналите на турнира.

Това е една от големите изненади на турнира до момента, след като Магуайър е и болен, признавайки че е прекарал няколко дни в леглото.

"През последните няколко дни само съм лежал и дори се замислях в четвъртък да се откажа от турнира. В сряда се разболях, а майка ми и баща ми ми изпратиха нужните лекарства, за да се оправя - в противен случай нямаше как да играя", разкри Стивън.

"Тази победа е за майка ми, дори не можех да говоря вчера. Сега се чувствам в пъти по-добре, лекарствата определено ми помогнаха.

Говорих с Рики Уолдън за Рони (бел.ред - О'Съливан разби Уолдън с 6:0). Каза ми, че е нямало какво да направи - Рони е вкарвал всичките си шансове. Ако играе по този начин, няма как да го победя", каза още Магуайър за предстоящия полуфинал.