Този път Тръмп попречи на Робъртсън да спечели в Австралия

снимка: worldsnooker.com

Джъд Тръмп взе частичен реванш от Нийл Робъртсън за отпадането на четвъртфинала на Световното първенство по снукър тази година, като победи австралиеца в битката за титлата от Откритото първенство на Австралия.

32-годишният русокос левичар от Мелбърн отстъпи с 5:9 на Асото и по този начин не можа да започне новия сезон с две поредни ранкинг титли, след като грабна трофея от „Уши Класик“ миналата седмица.

Световният номер 6 Тръмп пък за първи път от 2012-та година се сдобива с ранкинг титла, като тогава триумфира в първото издание на Международния шампионат в Китай. 24-годишният англичанин направи отлични точкови серии от 71, 101 и 101, за да поведе първо с 5:3, после с 8:3 и в крайна сметка да си осигури успеха.

Робъртсън можеше да се изравни по брой ранкинг титли с Дин Дзънхуей (11) на шесто място във вечната класация по този показател. Гръмотевицата от Австралия за втора поредна година стига до финала на домашния си турнир, но тогава пък загуби с 6:9 от Марко Фу.

На четвъртфиналите на Световното първенство по-рано тази година Робъртсън елиминира Тръмп с 13:11 и в последствие отпадна от бъдещия шампион Марк Селби.