Сани: Не познавах трасето и разтегнах, но съм щастлива

снимка: Bulgarian Olympic Team

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова остана изключително доволна от шестото си място в дисциплината сноубордкрос на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. Сани се справи страхотно до финала, но там не успя да се докосне до медалите. Тя говори за трудностите, които е имала в тренировките, и за самото състезание. 

"Щастлива съм, че попаднах в големия финал. Беше много трудно, силите на всички момичета бяха изравнени, а липсата на тренировки си каза думата", заяви Александра Жекова.

"Заради отменените тренировки не познавах много добре трасето и днес трябваше да го усетя за пръв път. За съжаление не успях да намеря път след лошата врата, която имах на старта, но мисля, че не отстъпих много на другите. Щастлива съм от това шесто място."

"Направих много лошо падане в началото на сесията, дори мисля, че разтегнах сухожилие и заради това едната ми обувка беше много по-стегната от другата. По тази причина ми беше трудно да се адаптирам в началото на тренировъчната сесия, но успях да остана спокойна, което беше много важно", добави още най-добрата българска сноубордистка, която се класира пета на Олимпийските игри в Сочи преди четири години.