Дафовска и Джоко удариха рамо на Янков след провала

снимка: twitter.com

Треньорът на Радослав Янков - Георги Атанасов, застана плътно зад родния сноубордист след провала му на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. Както знаете, рано тази сутрин чепеларецът остана 19-и в квалификациите на паралелния гигантски слалом и приключи безславно участието си още в тази фаза на надпреварата.

Неговият наставник обаче даде да се разбере, че има цялата вяра на света в носителя на Световната купа за сезон 2015/2016.

"Аз знам и вярвам, че това е началото на нещо ново и ще съм горд да бъда част от него. Винаги до теб. БЪЛГАРИТЕ МОЖЕМ (а аз вярвам в теб, момче!)”, написа във “Фейсбук” Георги Атанасов - Джоко.

Интересното е, че в дискусията, породена в коментарите към този пост, се включи и единствената ни златна медалистка от Зимни олимпийски игри - Екатерина Дафовска. Настоящият президент на БФБиатлон сподели, че никой не трябва да товари родните състезатели с големи очаквания. 

"Горе главата и на всички журналисти, министри и тем подобни един път да спрат с натоварените очаквания преди олимпиада!", написа Дафовска под публикацията.