Рони О'Съливан сътвори чутовен обрат и оцеля в Крусибъл

Мегазвездата на снукъра Рони О Съливан направи страхотен обрат днес в шефийслдския театър срещу Стивън Магуайър. Ракетата преодоля първия кръг на световното първенство, въпреки че след вчерашната сесия изоставаше с 3:6 партии. След като е преспал явно англичанинът е намерил ваксата и беше безпощаден. 

Рони днес бе в стихията си и се наложи в сесията със 7:1. Така той би с общ резултата 10:7 и успокои феновете си, които вчера бяха в прединфарктни състояния от слабата му форма и незаинтересована игра.

Шотландският боец Магуайър допусна куп лековати грешки и това даде допълнителен стимул на Рони. Стивън 3-4 пъти имаше всички шансове да измъкне партии, но все нещо му пречеше. Ракетата пък нижеше чудесни дълги топки, а после с концентрирани брейкове не изпускаше инициативата. На 2 пъти Рони успя да осъществи болезнени кражби, след като магуайър беше изковал аванс от около 50-ина точки. 

Като цяло настроението в играта на Рони е налице и на неговите следващи съперници ще им бъде много трудно. Припомняме, че вчера световният шампион Марк Селби бе детрониран по грубиянски начин от Джо Пери с 4:10 партии. Днес се очакваше Рони също да изхвърчи от Крусибъл, но това не се случи.