Рони О'Съливан изравни Стивън Хендри с успех на Мастърс (ВИДЕО)

снимка: Tai Chengzhe

Защитаващият титлата си Рони О'Съливан постигна исторически успех в първия кръг на снукър Мастърс 2015, след като надделя с 6:4 над Рики Уолдън и се класира за четвъртфиналите на най-престижния турнир извън ранкинг системата.

Зрителите в „Алегзандра Палас“ станаха свидетели на исторически момент, след като в шестия и десетия фрейм реализира сенчъри брейкове от 100 и 116, за да се изравни на първо място във вечната класация по брой „стотици“ с легендата Стивън Хендри, като вече и двамата имат по 775.

Още в следващия си двубой от Мастърс 2015 Рони О'Съливан може да стане едноличен рекордьор с най-много сенчъри брейкове в историята на джентълменския спорт. Ракетата ще се изправи срещу Марко Фу в четвъртък от 15 часа, след като азиатецът елиминира Стюарт Бингам с 6:4, а по пътя към победата си реализира максимален брейк от 147 точки и също остави дълбока следа в историята на престижния турнир.

Мачът между О'Съливан и Уолдън започна с повече пропуски и без много големи точкови серии от страна и на двамата, но постепенно майсторите на щеката започнаха да демонстрират по-голяма част от потенициала си.

Ракетата със серии от 91 и 100 увеличи преднината си на 5:1 части и заплаши да направи двубоя прекалено едностранен, след като преди това бе надделял в по-биткаджийските фреймове.

32-годишният Уолдън отговори подобаващо със сенчъри брейк от 100 точки за 5:2, като в осмия фрейм се възползва от нелеп пропуск на О'Съливан, чийто моментен рейд на масата приключи на 66 точки. Уолдън се нуждаеше от два снукъра, като успя да провокира грешки и фаулове на Гения от Чигуел и намали изоставането си на 5:3, а в последствие спечели и деветия фрейм с брейк от 73.

Рони О'Съливан обаче приключи спора в десетата партия, като благодарение на флук по Жълтата успя да продължи похода си към рекордния сенчъри брейк и в крайна сметка изравни легендата Стивън Хендри.