Нов вело парк отваря врати в Пампорово

След броени дни ще отвори врати нов маунтийн байк парк в един от най-големите ни курорти - Пампорово.

 

На 30 юни и 1 юли по случай откриването на летен сезон 2012 в Пампорово всички любители на планинското колоездене и планината ще могат да се насладят на съвсем новия “Вело парк Пампорово”, който разполага със специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи за всички - от най-малките до най-големите и от начинаещите до професионалистите.

 

За дните на откриването всички посетители ще могат да се възползват от новата придобивка абсолютно безплатно, като единственото условие е всеки присъстващ да донесе усмивката и доброто си настроение.

 

Вело паркът разполага със специализирано трасе за спускане с дължина 1800 метра, проектирано от Concept Creative, което е готово да приеме състезания от международно ниво, на което професионалистите и малко по-добрите ще могат да тренират.

 

За начинаещите, децата и семействата, които искат да се разходят в планината, да поспортуват или просто да подишат от свежия родопски въздух има разработен фамилен маршрут с дължина 5400 метра. Пътеката е подходяща за всички възрасти и ще доставя пълно удоволствие на колоездачите, като ги отвежда до някои от най-красивите места в района.

 

С откриването в парка ще заработи и специализирано трасе за обучение и усъвършенстване на уменията с дължина от 2800 метра подходящо за всички, които искат да натрупат повече опит и да преминат плавно към по-сложните трасета с по-голямо натоварване. По- напредналите байкъри ще могат да карат по маршрути със средна трудност и да тренират, преди да преминат към по-трудните трасета.

 

През лятото ще се работи още по разработването на парка и до края на сезона се очаква на място да има около 10 км специализирани трасета изпълнени с виражи, скокове, разнообразни дървени конструкции, които ще видим за първи път в България и много други интересни приспособления, както и още около 20 км обособени и маркирани маршрути с различни нива на трудност, насочени повече към дисциплината крос кънтри.

 

От “Вело парк Пампорово” са си поставили за цел в близките години да превърнат парка в едно от най-посещаваните места през лятото, като не спират да въвеждат новости за България чрез изграждането на различни видове трасета с разнообразни нови елементи, които да предизвикват интереса както на местната, така и на световната байк сцена, които се развиват с пълна сила през последните няколко години.

 

За всички, които не разполагат със собствен байк, на място ще се отдават под наем най- новите модели на велосипеди Drag. В гардероба ще се предлагат колела от различен клас - от най-обикновени за разходка в курорта до напълно оборудвани байкове за спускане подходящи за професионалисти.