Пампорово приема държавния шампионат по планинско колоездене

галерия:

От 20 до 22 юли Пампорово ще е домакин на държавния шампионат по планинско колоездене в дисциплините спускане и кроскънтри.

 

Състезанието ще се проведе с подкрепата и на Българския колоездачен съюз (БКС), Пампорово АД и ще бъде организирано от екипите на Case и Concept Creative.

 

Домакините от “Вело парк Пампорово”, който отвори врати в началото на месеца, обещават отлично подготвени и достатъчно сложни трасета, на които да се отсеят новите национални шампиони.

 

Трасето за спускане, по което ще се проведе надпреварата в същата дисциплина е с дължина от 1800 м и е съобразено с всички изисквания за провеждане на състезания както от национално, така и от световно ниво и е изпълнено с множество скокове, виражи, камъни, разнообразни дървени конструкции и много други естествени и изкуствени препятствия.

 

В дисциплината кроскънтри всички участници в различните категории ще бъдат подложени на изключително голямо физическо натоварване, като преминат десетки километри през разнообразен терен за възможно най-кратко време. Състезателите ще бъдат разделени в общо 14 категории по възраст и пол, в които ще се определят новите носители на републиканските титли.

 

Участието в държавния личен и отборен шампионат тази година ще бъде безплатно и в него ще могат да се включат всички родни състезатели, като единственото условие ще е всеки желаещ да е картотекиран към БКС. На място по време на регистрацията за състезанието, ще има екип, които ще се занимава с картотекирането на участниците, без състезателен лиценз до този момент.

 

Целта е интегрирането на планинското колоездене в редиците на Българския колездачен съюз и утвърждаването му като най-бързо развиващата се дисциплина, с най- много състезатели на Българската вело сцена. Картотекирането на колкото се може повече състезатели ще позволи през 2013 година в България да има утвърден календар на събитията, които да пък от своя страна да бъдат включени в специална ранглиста, която да носи точки и така най-добрите да бъдат отсети, възоснова на целогодишни резултати.

 

По време на състезанието с помощта на любезните домакини, от 19:00 часа в голямата зала на хотел Перелик, ще бъде организирана специална отворена среща между отделни колоездачни клубове, отбори, състезатели, Управителния съвет на БКС и новосъздадената комисия по планинско колоездене към БКС, на която ще бъдат обсъдени различни мнения, предолжения и насоки за общата работа по развитието на планинското колоездене в България.

 

От 9-ти юли стартират предварителните онлайн записвания за състезанието, като всеки желаещ да се регистрира може да го направи на - www.conceptcreative.org до края на 19-ти юли, като попълни специална бланка за участие.