Студ и сняг посрещнаха колоездачите в Пампорово, трасетата са перфектни

Първият есенен сняг и минусови температури белязаха старта на Европейското първенство по планинско колоездене в дисциплините спускане и форкрос в Пампорово.

 

Въпреки екстремните условия, трасетата са перфектно подготвени от организаторите - Български колоездачен съюз, Пампорово АД и Concept Creative. Все пак синоптичните прогнози сочат затопляне на времето, като се очаква в неделя температурата да достигне до 12 градуса.

 

Точно 100 състезатели от 13 държави пристигнаха в България за шампионата. Голямата звезда на първенството е Емелин Раго (Фр) - световна шампионка за жени и двукратна световна шампионка за девойки в спускането. Французойката зарадва феновете си като в последния момент обяви, че освен в коронната си дисциплина, ще се пусне и във форкроса.

 

Квалификациите във форкроса са късно днес следобед, а финалите са в 15:30 часа утре.

 

При мъжете фаворит е вторият в световната ранглиста Скот Беумонт (Вбр). Шестима българи ще се пуснат в надпреварата - Мартин Марков, Стоян Пейчинов, Андрей Цолев, Тодор Киров, Боби Крумов и Димитър Гайдов.

 

Две българки ще участват в дисциплината форкрос - Ева Димитрова и Ани Томева.

 

В 11 часа в неделя стартират квалификациите в спускането, а финалите са от 15 часа. Състезателите завършват пред хижа "Студенец". Вчера и днес състезателите се запознаха с трасето.

 

Шампионатът се провежда под егидата на Българския, Европейския и Международния колоездачни съюзи, с любезното домакинство на Пампорово АД, а организацията е поверена на Concept Creative.

 

Повече информация за състезанието можете да намерите на сайта на събитието - www.pamprace.com.