Трима българи във финалите на Европейското по планинско колоездене

Трима българи продължиха в елиминационната фаза на дисциплината форкрос от Европейското първенство по планинско колоездене в Пампорово.

 

Боби Крумов се нареди на 13-та позиция в квалификациите, на 6,48 секунди от победителя Миран Ваух (Словения) и днес следобед ще продължи в борбата за медалите.

 

Малшанс споходи останалите българи. Мартин Марков, Андрей Цолев и Стоян Пейчинов останаха точно под чертата, завършвайки съответно 17-и, 18-и и 19-и. Другата ни надежда за класиране в 16-ицата Димитър Гайдов падна по време на квалификациите и въпреки че стана и продължи, даде последно време.


Ани Томева ще влезе в борбата за медалите в дамския форкрос. Тя се нареди 4-та в квалификациите, което й даде право да се състезава във финал А. С най-добро време очаквано е световната шампионка в спускането Емелин Раго (Фр).

 

Тъй като в тази серия са само три състезателки, а по регламент продължават първите две, България със сигурност ще има участник в последната гонка, която ще определи шампионката и медалистките.


Финалите на форкроса са днес следобед. В 11 часа в неделя стартират квалификациите в спускането, а финалите са от 15 часа.

 

Състезателите завършват пред хижа „Студенец".


Шампионатът се провежда под егидата на Българския, Европейския и Международния колоездачени съюзи, с любезното домакинство на Пампорово АД, а организацията е поверена на Concept Creative.