Нов стрийт парк отваря врати в София

Нов съвременен комплекс от уреди и съоръжения за екстремни спортове ще бъде изграден в София.

 

Още през април 2014-а година в пространството пред НДК ще бъде завършен началният етап по реализацията на най-модерния комплекс на открито в Югоизточна Европа.

 

Проектът "SOFIA STREET PARK 2014" се осъществява под патронажа на министър Мариана Георгиева в партньорство с "Флаш медиа" АД и международната компания "Sensible Answers".

 

Комплексът ще бъде с три нива на трудност за начинаещи и напреднали скейтбордисти и байкъри, които ще имат възможност да развиват своя потенциал с любимите си спортове. Той е проектиран по концепция на младежите от компанията "Sensible Answers", която има световен опит в консултацията и създаването на паркове за спортове на открито.

 

Капацитетът на SOFIA STREET PARK 2014 ще бъде 600 млади хора. Планирано е изграждането и на сцена за улични изкуства, фотоволтаично осветление и ползването на безплатен безжичен Интернет.

 

"За мен е удоволствие, че ММС е партньор на проекта. Искам да поздравя организаторите за прекрасната идея да реализират SOFIA STREET PARK 2014, чрез която България ще има възможността да домакинства международни състезания и прояви, които ще създават алтернатива на младите хора да реализират спортния си дух и да осъществяват мечтите и идеите си", каза заместник-министър Мая Тодорова на пресконференция за представянето на проекта.

 

Изпълнителният директор на "Флаш медиа" АД Атанас Лозанов съобщи, че идеята за изграждането на проекта у нас възниква през май и благодари на ММС, че се включва в него.

 

Консултантът на проекта от страна на международния партньор "Sensible Answers" Александър Кюркиев подчерта, че страната ни е известна в света със своите скейт спортове, имаме шампиони като скейтбордиста Явор Стоянов и Николай Найденов, който е 4-ти в света на кънки.

 

След пресконференцията във фоайето на Националния стадион "Васил Левски" професионалистите направиха демонстрации с БМХ и скейтборд.