Фамозен гол в 108-ата минута прати Дортмунд на 1/2-финал (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Сезонът на Борусия (Дортмунд) може да не се окаже пълен провал, след като тимът все пак се класира на полуфиналите в турнира за Купата на Германия, елиминирайки с 3:2 след продължения Хофенхайм на стадион „Сигнал Идуна Парк“.

Възпитаниците на Юрген Клоп осъществиха обрат от 1:2 до 3:2, като победният гол в 108-ата минута на Себастиан Кел бе истински шедьовър. Така Дортмунд стана вторият полуфиналист в турнира, след като по-рано днес Волфсбург елиминира с 1:0 Фрайбург с гол от дузпа на Рикардо Родригес (видео и подробности вижте НА ТОЗИ ЛИНК).

Резултатът бе открит в 19-ата минута от бранителя Невен Суботич, който засече ниско центриране от корнер на Якуб Блашчиковски и с крак по диагонала не остави шансове да противниковия вратар от около десетина метра – 1:0.

Само 120 секунди по-късно обаче Хофенхайм изравни по идентичен начин, макар центрирането на Себастиан Руди от ъглов удар да бе насочено зад точката за дузпа. Непокритият в дълбочината Кевин Фоланд с прекрасен изстрел от воле заби кълбото неспасяемо в долния ляв ъгъл на Мичел Лангерак.

В 28-ата минута голямата звезда на Хофенхайм и един от новите бразилски национали – Роберто Фирмино – осъществи пълен обрат в резултата пред недоволните 65 хиляди зрители на „Сигнал Идуна Парк“. Суботич с груба грешка при овладяването на топката в близост до централната линия я подари на Фирмино и той със скоростен пробив и прецизен изстрел от наказателното поле се разписа за 1:2.

Така Хофенхайм увеличи головата си сметка в турнира на 18 още през първото полувреме и затвърди статута си на лидер по този показател – никой друг отбор нямаше повече от 10 към този момент, но въпросните попадения не стигнаха на тима за прогрес.

В 57-ата минута домакинският натиск даде позитивно отражение на резултата, като отново бе отбелязано попадение след центриране от десния фланг, този път на Ерик Дурм. Пиер-Емерик Обамеянг се пребори във въздуха с по-високия от него Тобиас Щробъл и с глава заби топката в мрежата на гостите за 2:2.

Въпреки старанието и на двата тима, победителят не бе излъчен в рамките на редовното време. В 108-мата минута ликуваха отново играчите на Юрген Клоп след фантастичен гол от 30 метра на резервата Себастиан Кел. Поредното центриране от десния фланг този път бе изчистено от защитниците на Хофенхайм, но попадна на левия крак на Кел, който от воле по безкомпромисен начин не остави шанс на вратаря – 3:2.