Кайрън Уилсън с космически обрат срещу Тръмп, наградата е финал на Мастърса

Голям спектакъл предложи първият полуфинал на снукър Мастърс. Кайрън Уилсън направи велик обрат срещу Джъд Тръмп в епичен английски дуел в "Алекзандра Палас". Момчето от град Кетъринг се наложи драматично с 6:5 фрейма, като безстрашно навакса 4 партии изоставане.

Асото в колодата Джъд Тръмп поведе убедително с 4:0 фрейма на почивката. После успя да съхрани аванса си за 5:3. Всички очакваха Тръмп лесно да затвори мача в своя полза и да се класира за финала на престижния турнир в Лондон. Да, ама не.

Кайрън Уилсън впечатли с непоколебимостта си и вярята в обрата. Той спечели цели 3 поредни фрейма, за да триумфира след един от най-шеметните обрати в снукъра. В предпоследната партия Уилсън избухна със стотачка, а в решителния фрейм навакса изоставане от 23 точки и осъществи чудесен брейк, който го направи краен победител. Букмейкърите и специалистите не даваха много шансове на младока да достигне до последния мач в турнира, но той ги опроверга и трябва да му се признае, че заслужено ще спори за титлата.

В този момент започва другият полуфинал между Джон Хигинс-Вълшебника от Уишоу и Марк Алън-Пистолета от Антрим. Шотландецът и северноирландецът ще определят опонета на Уилсън в утрешния финал, който ще бъде излъчван пряко по Евроспорт.