Пистолета Марк Алън направи Хигинс на решето и е на финал

Марк Алън няма спирка на тазгодишното издание на снукър Мастърс. Пистолета от Антрим видя сметката на Джон Хигинс с 6:3 фрейма и се класира на финала на турнира на играчите от топ 16, който се провежда в "Алекзандра Палас".

Легендата Хигинс почна позитивно срещата и спечели първата партия. После обаче нещо в играта на Вълшебника се счупи и той почна да греши. Освен това имаше чести проблеми с позиционирането. В тези моменти Марк Алън натискаше безпощадно спусъка и се възползва по чудесен начин от предоставените му възможности.

Така на почивката северноирландецът се оттегли с преднина от 3:1 фрейма. После шотландецът върна интригата с успех в петата партия, но две майсторски визити на Марк Алън в следващия половин час му позволиха да се откъсне в резултата с 5:2.

Джон Хигинс имаше сили за само още 1 фрейм, след което слаба сейфти игра го подведе и Пистолета завърши започнатато. В крайна сметка след категоричното 6:3 и 1 стотица за цвят Алън заслужено отстрани двукратния шампион от Мастърса и ще спори утре за титлата срещу Кайрън Уилсън.

По-рано през деня Уилсън шокира Джъд Тръмп като го обърна и би със 6:5 фрейма. Така купата, носеща името на великия Пол Хънтър ще попадне в ръцете на доста изненадващ играч. Както Уилсън, така и Алън не бяха сред топ фаворитите, но някой измежду тях ще триумфира и ще отмъкне трофея от ръцете на Рони О Съливан.

Първата сесия на финала стартира в 15:30 часа българско време, а доиграването е от 21:00 - пряко в ефира на Евроспорт.

Стефан Марков