Пак блъснаха Жекова на трасето

снимка: БТА/AP

Най-добрата българка в зимните спортове Александра Жекова отново имаше нещастието да бъде съборена болезнено от своя конкурентка в последния старт от програмата на сноубордкроса в календара на Световната купа по сноуборд.

Жекова тъкмо бе изпреварила французойката Нели Моан Локо за второто място на полуфиналното състезание в последния кръг в Ла Молина, когато състезателката от Страната на петлите промени траекторията на борда си и закачи от по-задната позиция българката.

Това предизвика падане на двете сноубордистки, като Жекова все пак успя да се изправи и въпреки болките, които видимо изпитваше, все пак финишира на трета позиция. Инцидентът обаче извади Жекова от големия финал, тъй като за него се класират първите две състезателки от двете полуфинални серии.

Така Сани ще се състезава в малкия финал, заедно с Моан Локо, като падането ѝ идва след успеха в Швейцария в предишния кръг от Световната купа и третото място там. Припомняме, че във финала на Олимпийските игри в Сочи 2014 Сани Жекова бе лишена от поне бронзов медал от италианката Микаела Мойоли, която по подобен начин я блъсна и я извади от борбата за почетната стълбица.

Малко по-късно Жекова без проблеми спечели малкия финал и грабна 450 точки за генералното класиране за Световната купа, тъй като на практика остана 5-та в Ла Молина.