Блестящи! Грациите от ансамбъла изригнаха феерично още в дебютното си Световно

Новият блестящ ансамбъл на България по художествена гимнастика е лидер във временното класиране след изиграване на съчетанията на първите 14 отбора от група "А". Фаворити като Русия и беларус обаче са в група "Б". Въпреки това шансът за медал е огромен и едва ли ще ни се изплъзне.

Грациите ни в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Мадлен Радуканова и Теди Александрова, изиграха и двете си съчетания – на пет обръча получиха оценка 18,650 точки, а за втората композиция на три топки и две въжета по музика от филма “Шерлок Холмс” взеха 18,300 точки. Така с общ сбор от 36,950 точки прелестните момичета са на първо място. Втори са Япония с 36,650, а трети е отборът на Италия с 36,625 точки. Именно италианките бяха фаворити, но леко разочароваха с досадни грешки за жалост на изпълнената 6-хилядна зала в Пезаро.

След малко започват отборите от група “Б”, в която следим основният ни конкурент за златото Русия. Украинките и Беларус са другите опасни тимове за нас, които могат да получат високи оценки.