Грациите ни се окичиха с 8 медала в Израел

Българските грации спечелиха общо осем медала от Гран При и съпътстващия международен турнир по художествена гимнастика в израелския град Холон. Катрин Тасева се окичи със злато на бухалки, след като игра перфектно и получи оценка 22.750 точки.

Другата ни представителка в този финал Невяна Владинова изпусна бухалка и получената оценка от 19.850 точки я прати на шестото място. Във финала с обръч Катрин също игра много силно и с оценка от 20.950 грабна бронзовия медал.

Боряна Калейн не успя да изиграе чисто прекрасната си композиция по музика от "Фантома от операта”. Тя допусна грешка и с оценка от 18.100 остана на седмо място. Капитанът на българския национален отбор жени индивидуално Невяна Владинова изигра силна лента и с оценка от 19.150 се окичи с бронз.

По-рано на съпътстващия турнир Татяна Воложанина се класира на второ място в многобоя, спечели златен медал на бухалки и още три сребърни медала - на обръч, топка и лента. Така равносметката за България от двата турнира в Холон е два златни, четири сребърни и два бронзови медала.