Илиана Раева се жертва и поведе грациите към Баку

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева поведе българската делегация към Европейското първенство, което ще се проведе в Баку, Азербайджан.

"Нямаше да пътувам, защото имах много важни лични ангажименти. Но говорих с Бранимира Маркова и момичетата от индивидуалното и те пожелаха да ги придружа. Нямаше как да им откажа, защото знам, че се чувстват по-спокойно, когато съм с тях", заяви Раева на летище "София" вчера.

"Направихме много, много усилени и добри тренировки, както с момичетата индивидуално, така и с ансамбъла девойки. Всички са здрави, в настроение са, готови са. Надяваме се да имат добър ден за състезание в Баку, да са максимално концентрирани и максимално спокойни и уверени, защото наистина са много подготвени за това състезание.

Ансамбълът има много сложни съчетания, които трябваше да изработи. Виждам един много голям и осезаем напредък от изключително сериозната работа през последната седмица. По-спокойни са децата, надявам се всичко да бъде както трябва. Огромният опит, който има Ина Ананиева (бившата треньорка на ансамбъл жени бе привлечена като съветник на девойките) повлия много положително. Много се радвам, че тя се съгласи и отзова, защото Вяра Ваташка и Цветелина Найденова са изключително талантливи треньорки, но нямат опит. Това им е първо треньорство и опитът на един треньор с по-дълъг стаж е от много голяма пола. Надявам се на една силна игра на Европейското, вярвам, че децата ще се мобилизират. Дай Боже да играят още по-добре и още по-стабилно на европейското първенство, но пикът е Световното", добави президентът на БФХГ.