Грацията Боряна Калейн донесе нов медал на България от Евро 2019

Грацията Боряна Калейн затвърди страхотното си представяне на Европейското по художествена гимнастика, спечелвайки бронзов медал и във финала на лента.

Най-младата гимнастичка от българския отбор допусна грешка на лента в квалификациите и беше със седми резултат, но във финала Боряна игра много стабилно и получи 19,750 точки.

Титлата на лента отиде при Дина Аверина с 20,400, а втора остана Александра Солдатова - 20,300. 

След изиграването си Боряна Калейн сподели пред БНТ, че след като се прибере от Европейското първенство ѝ предстои да държи матури. Следващото състезание за нея е Гран При в Холон. 

Другата българска представителка във финала на лента - Катрин Тасева, допусна неточности в изиграването си и остана на осма позиция. 

Във финала на бухалки Катя също допусна малка грешчица, което я остави на четвъртата позиция. Там победителка стана Арина Аверина, сребърния медал спечели сестра ѝ Дина, а на третата позиция се нареди украинката Влада Николченко. 

Националният отбор на България завършва шампионата на Стария континент с три бронзови отличия. Едно в отборната надпревара и двата медала на Боряна Калейн, които тя спечели съответно на топка и лента.