Раева: Плача от гордост! Обичам ви, малки героини!

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е на седмото небе след спечеления сребърен медал на грациите ни в многобоя на световното първенство в Пезаро (Италия). "Златните момичета" в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Мадлен Радуканова и Теди Александрова взривиха публиката на Ботуша с перфектни съчетания на пет обръча и на три топки и две въжета. Постижението е изключително на фона на това, че това бе дебют за грациите на голям форум.

Ето какво написа Раева във "Фейсбук" по повод сребърното отличие:

"Сребърен медал за българския ансамбъл в многобоя на световното в Пезаро, Италия! Те бяха най-силни, най-смели, с най-прекрасните съчетания, най-красиви, най-вдъхновени...Те бяха истински български лъвици. А са ДЕБЮТАНТКИ...И са толкова млади. Толкова са мотивирани и искащи да печелят...

На тази крехка възраст да кажеш: "Искам всеки ден да е световно!" (Ели Бинева)...Какво да кажа?! Толкова плаках от гордост и възторг. Обичам ви, малки героини! Обичам ви, невероятна Весе, Мише, Ели, Таня, Деспе. Обичам те, прекрасна Филипа. Обичам те, ВЕЛИКА МАРИЯ ГИГОВА! Обичам всички, които четете това!".