Боряна Калейн и Стилияна Николова заминаха за Европейското в Израел

Българският национален отбор по художествена гимнастика в индивидуалната надпревара замина за предстоящото Европейско първенство.

Боряна Калейн и Стилияна Николова ще ни представят при жените, а Елвира Краснобаева и Дара Стоянова ще мерят сили при девойките в Израел.

Шампионатът на Стария континент започва в сряда, 15 юни, а от 16 юни ще можете да гледате всичко най-интересно от първенството на живо по БНТ 3.

Ансамбълът на България ще замине за Тел Авив в сряда. Очакванията към момичетата на Весела Димитрова са големи. Треньорът ще разчита на Вая Драганова, Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Маргарита Василева.

„Имаше малко препятствия по пътя към голямата цел, именно Европейското първенство, но в момента съм добре. Подготвена съм, в много добра форма съм. Надявам се да се представя възможно най-добре. В двата квалификационни дни ще ни зависи реално отборното с ансамбъла, многобоя и финалите, така че ще трябва във всеки един ден да сме на 100%“, сподели Боряна Калейн преди занимаването на тима на Летище София.

Водещата ни гимнастичка вече е възстановена от контузията в крака и е готова за поредното предизвикателство.

Другата ни представителка при жените Стилияна Николова също е уверена в своите възможности.

„Много се радвам, че ми се гласува това доверие. Огромна отговорност е и се готвех точно за това нещо“, каза Стилияна Николова.

Според правилата на този шампионат девойките ще се състезават чрез квалификации за финали на отделните уреди. При жените има квалификации, многобой и финали на отделните уреди. Докато ансамблите се състезават за многобоя и финалите./BNT