Илиана Раева изригна: Жалки женички хвърлят кофи с помия

Българският отбор в състав Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова и ансамбъл девойки - Яна Момчилова, Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Маргарита Василева и Моника Заркова, се поздравиха с бронзовото отличие в отборното състезание на Европейското първенство в Баку. И след поредните успехи на родната художествена гимнастика обаче се намериха критици, които атакуват прекрасните ни момичета. 

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не издържа и избухна напоително по адрес на "феновете" на националния ни отбор.

Публикацията на Илиана Раева във "Фейсбук":

На Злото отвърни със Сила, Смелост и Можене!

Специално за една много наранена майка, а и предполагам всичките майки и бащи на ПРЕКРАСНИТЕ МИ МОМИЧЕТА ОТ АНСАМБЪЛА, които получиха поредната си доза неистова ОМРАЗА, ЗЛОБА, ЗЛОРАДСТВО от една ЖАЛКА КЛИКА, нарекла себе си “ФЕН НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА”! Накрая публикувам и нейното послание.

Специално и публично за моите невероятно талантливи и можещи треньорки Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, както и за шестте ми малки красавици от ансамбъл девойки! 

Ани Момчилова, уважаема г-жо, скъпа наранена майко с посърнало лице след медала на силното ви и талантливо момиче, фантастични мои треньори и състезателки! Никога нямаше да напиша този пост, особено в момент, когато се подготвям за поредния старт на момичетата ни днес! Да, след малко започват финалите на жените, където имаме огромни шансове за медали и то при индивидуалното!!! Още съм невероятно щастлива за ОГРОМНИЯ НИ УСПЕХ В СЪБОТА... Но ми изпратиха обръщението на една съкрушена майка на прекрасния ни капитан на ансамбъл девойки Яна, която е направила грешката да чете коментарите на едни АБСОЛЮТНО ПОВРЕДЕНИ ВСЯКАК ЖЕНИ, намерили единствен смисъл да съществуват, като ИСТЕРИЧНО И БЕЗОТКАЗНО ХРАЧАТ по националния отбор на България, по федерацията, по мен и всичко свързано с работата ни. Години наред, откакто съм начело на този спорт, тези жалки, отвратителни жени правят опит да дестабилизират състезатели и треньори. Нито веднъж за толкова години не успяха. Няма да успеят и сега. Някои безсрамно седят с отвратителните си лица във "Фейсбук", други се крият като плъхове зад картинки, явно имайки какво да скрият! Житейският принцип е категоричен - колкото повече можеш, толкова повече те атакуват неможещите.

Когато си силен и различен, когато успяваш и вървиш с високо вдигната глава по предначертания си път, толкова повече слабите и безличните, тези, които са осъдени да гледат само в краката си и купата със супата си освирепяват и сипят омраза и злоба, бягайки от собственото си жалко съществуване. Тези жени са точно това. Няколко пъти съм събирала състезателките и съм обяснявала какви са тези жени и, че техните писания трябва да не ги интересуват. 

С тези малки мои лъвчета явно не успях да го постигна, както и с вас, прекрасни родители. Но искам да ви споделя нещо: колкото пъти съм хулена и засипвана с омраза, толкова с по-големи успехи ме е дарявал Бог! Това също е категоричен закон! Вашите/нашите красавици ще успеят точно когато трябва - бъдете сигурни! Обичайте ги им вярвайте! Не се обръщайте с послания до Орките! Да, те са Орки в абсолютния смисъл на думата! Те не разбират, защото са в едно друго измерение, в което мравката не вижда полета във вълшебните висини на орела! Но те са необходимото Зло на Земята. Без тях, Доброто нямаше да Възкръсне! Ние сме силни, сплотени, можещи, успяващи и благословени! Само това трябва да има значение за прекрасните ви души! 

Гордея се с децата ви, треньорите и вас, мили родители! Само ако знаехте, колко трудни и рискови съчетания играят децата ви... и ще продължат да играят и ще печелят! 

Само ако знаехте през каква помия преминавам ежедневно, и то не само от няколкото жалки женички, превърнали в кауза на живота си сриването на националния отбор, ами и от далеч по-интересни персонажи... 

Само ако знаехте, колко сериозно се пречи на работата ни и не от тези неосъществени женички, а от далеч по-сериозни персонажи... но пък на мен ми интересно да се справям и да ги неутрализирам. Иначе колко ли скучно щеше да бъде. 

Ако е рекъл Бог, един ден ще напиша, ще разкажа, за да видите Истината за успехите ни в днешно време. Но сега съм казала, че ще търпя и мълча!

Ами това е Той - Животът! Палитра от красота и грозота, добро и лошо, сладко и горчиво... Прекрасен е Той, приемете го и разберете, че Злото е другата половина от Цялото! То е задължителната ни необходимост! Нужно е... 

На Злото отвърни със Сила, Смелост и Можене! Усмихнете се, горе главите! Децата ни са прекрасни и ви обещавам, че ще успеем на световното първенство! А то е най-важният старт за годината! 

Ето и покъртителното обръщение на изстрадалата майка към шепа изтрещяли жени:

“Благодаря ви! Успяхте! Сълзи и срам в очите на дете с медал на врата от европейското! Мили дами, тя не иска да го носи, тя не го желае, тя се срамува от него! Това видях в очите на детето си! От ден първи Вие не спряхте да сипете обиди срещу всичките деца, треньори и ръководство. Наричахте ги по всякакъв начин. Не мога да повторя думите ви, защото ги нямам в речника си, за което се извинявам. Това което знам е, че лошите неща стигат първо до ушите на децата. Да, те изчетоха вашите коментари! Може да сте спокойни! Успяхте да ги сринете. Време е да вдигнете банкет, естествено ако може да си го позволите финансово, за което се съмнявам безкрайно. Г-жо Илияна Иванова, кога ви остава време да изпишете всичко? Предполагам сте безработна или отпуск сте си взели? Голяма чест! От къде сте се снабдили с такъв набор от красиви думички? Децата ви и те ли ги знаят? Те в какво са успели? Те отличници ли са? Ставали ли са ученици на годината? Защото моето миналата година стана в елинто Пловдивско училище! 

Не можех да повярвам, че има хора, които цял ден стоят и пишат в социалните мрежи и от това не зависи прехраната на семействата им, не зависи развитието им. Как е възможно това да ви създава удоволствие! Колкото е по-злобен коментара, толкова сте по-щастливи! Това ли ви е храната? А, на децата ви? Кога успявате да им обърнете внимание и да им приготвите храна? Или и на тях такава храна им сипвате? Смятам , че сте безкрайно нещастни хора! 

Не мога да си представя да си напълня дните с хули срещу някой. И не към някой , а към деца! Тези деца живеят в страната в която и вие живеете! Те се бориха за страната ни. Те се лишаваха от всичко, за да ни представят. Определено Не успяха! Не им се получи, въпреки че го могат!

Деца ти намразиха открите контролни точно заради вас! Точно заради всичките ви обиди и коментари! На състезанието на което моето дете не отиде защото беше оперирана , изчете всичко! Не искам да ви казвам какво виждах в очите и! Не искам да ви казвам как го преживя! Не го пожелавам това на вашите деца! Те нямат все още тази злоба, която вие сте придобили! Знаете ли, че тя не трябваше да играе до 10 май въобще? Знаете ли, че тя не трябваше да влиза в залата преди 40-тия ден от операцията? Не знаете! Не и нужно! Но тя искаше! Тя е силна! Тя е отговорна! Тя е боец! Тези нейни качества я вдигнаха много бързо! Всеки път когато отивахме при доктора тя искаше да чуе, че може да играе! Не го чуваше това! Въпреки това тя игра! И повярвайте това не са наши болни амбиции! Но с помоща на Вяра и Цвети които бяха до нас, г-жа Раева и целия екип, организираха най-добрата рехабилитаци и това се случи. Знаете ли как се молех като ми се обади да чуя израза “Добре съм мамо”! Знаете ли, че Вяра като видеше, че й звъня и побеляваше? И това не ви интересува! Вас ви интересува само и единствено, когато не играят добре! Тогава сте най-щастливи! Тогава сте нахранени доволно! Аз отказвам да се храня с такава храна! Обичам си страната и съм щастлива, че живея в нея! Ще си подкрепям винаги и успехите и неуспехите! 

Вас ви поздравявам! Успяхте да ги съсипете и да им сринете самочувсвието! Благодаря ви безкрайно! Не желая нито да ни съжалявате, нито да хвалите, нито да ми отговаряте!

Искам само да научите истината и от другата страна и да ви помоля да спрете! По-лошо от това няма на къде! Предстои световно, с вашите красиви прогнози по-добре няма да стане. Нека да замълчим и да ги подкрепяме и в хубаво и в лошо! Те са достатъчно отговорни и умни деца и си отчитат грешките! С тези коментари не им помагаме! Това е само молба!".