Блестяща Жекова с нов подиум за Световната купа

Александра Жекова продължава с блестящото си представяне през настоящия зимен сезон, след като в старта на коронната си дисциплина сноубордкрос от Световната купа в швейцарския зимен център Вейсон стигна до бронзовия медал.

Сани, която си взе кратка почивка след Олимпиадата в Сочи, записа много силно състезание, а във финала днес стартира малко по-бавно, но със силен финален спринт стигна до третото място в надпреварата.

Състезанието беше спечелено от лидерката за Световната купа Доминик Малте, която в самото начало се сблъска с Лидзи Джакобелис. Американката на успя да завърши състезанието.

Благодарение на третото си място и ранното отпадане на Ева Самкова днес, Сани вече е №3 за Кристалния глобус, като събира 2400 точки. Разликата с Джакобелис е едва 560 точки.

Още в квалификациите Жекова показа отлично каране и даде 4-то време вчера, а в първата серия спечели безпроблемно, класирайки се за полуфиналите.

След силен старт Жекова задържа аванс на правата, но на завоя Малте успя да я изпревари. Сани остана втора, направи нова грешка в края на дистанцията и падна до трета позиция, но финишира силно и не позволи изненада от догонващите състезателки.

От фаворитките единствено олимпийската шампионка Ева Самкова не успя да се класира, докато лидерката Доминик Млате влезе във финала с първо време. Джакобелис, Фуджимори, Локо и Треспьо бяха останалите във финала.

Във финала Жекова стартира по-бавно от обикновено, а в самото начало Джакобелис падна и отпадна от надпреварата рано заради сблъсък с Малте.

Българката изостана в средата на дистанцията, но направи страхотен спринт във финала и успя да изпревари Фуджимори и Треспьо, класирайки се на трето място.

През уикенда Жекова ще пътува за Испания, където в курорта Ла Болина ще се проведе последния старт за Световната купа. Квалификациите са на 14-и март, а ден по-късно - финалите.