Силно международно участие на Европейска купа по сноуборд в Пампорово

49 състезатели от 11 държави ще участват в започващата утре Европейска купа по сноуборд слоупстайл в Пампорово.

В курорта от днес се провежда Pamporovo freestyle open- седмица на фристайла, съчетаваща няколко елитни състезания за ски и сноуборд, информира Иван Фърков, съорганизатор на състезанието.

В надпреварата на 450-метровото трасе за слоупстайл ще се включат имена от елита като състезателите от САЩ Ян Торли и Ерик Баушман, финландците Алекси Партенен, Мартин Калиола, Хенри Лаконен.

Състезанието ще се провежда на единственото в България професионално трасе за слоупстайл, уточниха домакините от "Пампорово Фън парк".

Организаторите са въвели видео журиране, което се налага заради по-голямата дължина на трасето. Професионален екип с камери ще записва всеки един скок, а съдиите ще дават прецизна и обективна оценка, имайки възможност да връщат записа.

Очакванията за добро класиране на българските състезатели са свързани с имената на Петър Гьошарков, Симеон Митрев, Георги Георгиев, Камен Петров и др.

Надпреварата за FIS Европейска купа - сноуборд слоупстайл /мъже и жени/ е на 11 и 12 март.

В следващите дни седмицата на свободния стил ски и сноуборд продължава със Световно турне - 4 звезди- TTR /сноуборд мъже/, Pamporovo freestyle open- халф пайп ски /мъже и жени/ и Държавно първенство - слоупстайл и халф пайп /мъже и жени/, уточнява БТА.