Италия и Германия размениха по една плесница

галерия:

снимка: БТА/AP

Италия заслужи равенство 1:1 с Германия в титаничен приятелски мач на „Джузепе Меаца“ между два от отборите, които директно си заслужиха място на Световното първенство в Бразилия през 2014-та година.

По същото време в зона Европа се играха баражите за класиране на Мондиала, но „адзурите“ и Бундестимът отдавна си бяха свършили работата още в груповата фаза.

Игнасио Абате реализира първия си гол с фланелката на Италия, за да донесе равенство на домакините в 28-ата минута на дербито. Още в 8-ата пък Матс Хумелс бе дал аванс на Германия, а в последствие немците на три пъти уцелиха гредите на вратата, пазена от Джанлудижи Буфон.

В крайна сметка Германия не можа да вземе частичен реванш за загубата от Италия с 1:2 в предишния сблъсък между двата колоса – на полуфиналите на Евро 2012. Така „адзурите“ нямат загуба от този съперник от 1995-та година насам, като иначе всичките 7 поражения срещу Германия са били регистрирани в приятелски срещи.

Италия обаче продължи неубедителната си поредица в контролите и има само 1 победа в тях през последните две години, и то срещу Сан Марино.

cbeb973b-8885-c7ee-fa06-727f20664dc9

Хумелс се възползва от проблемите на „адзурите“ при защита от центрирания и с глава прати топката неспасяемо в горния ъгъл на Буфон още в 8-ата минута. Сами Кедира разтресе горната греда по-късно в срещата, след което пък Бенедикт Хьоведес за малко не повтори изпълнението на Хумелс.

Все пак, Абате размени пасове с Леонардо Бонучи и излезе на стрелкова позиция в наказателното поле, след което с левия крак прати топката в далечната страна за 1:1.

e40f1b75-3574-f3d6-2144-928ab32291dd

Андре Шюрле обаче можеше моментално да върне предимството в резултата на Германия, но и негов изстрел се отклони в гредата секунди по-късно.

В заключителните секунди на мача пък Хьоведес нацели десния страничен стълб, а Марко Ройс и Ларс Бендер си попречиха комично да вкарат при добавката на празна врата.