ВИДЕО: Суонси шокира Арсенал в Лондон за пръв път от 30 години

снимка: БТА

Скромният тим на Суонси поднесе една от най-големите изненади през този сезон, след като победи Арсенал с 0:2, и то на „Емирейтс".

 

Гостите от Уелс определено заслужаваха победата, след като в големи периоди от срещата доминираха над своя именит съперник. Победата обаче дойде в края, като в герой се превърна Мичу (88, 90).

 

Благодарение на победата си днес Суонси вече е на 7-о място, като тимът изпревари Арсенал. Уелсците имат 23 точки, докато „артилеристите" съвсем се отдалечиха от зона "Шампионска лига" и имат едва 21.

 

Срещата започна с решителни намеси на Счесни, който трябваше да се намесва решително при два поредни удара на Ранхел, а преди него Уилямс изпусна положение, чудесно блокиран от Дженкинсън.

 

В 28-ата минута пък Мичу с глава изведе Нейтън Дайър на страхотна позиция, но нападателят не съумя да уцели вратата, като гостите за пореден път пропуснаха да открият резултата. В края на полувремето Жервиньо пропусна уи първата сериозна ситуация пред вратата на Тремел.

 

Вторите 45 минути започнаха с чудесни ситуации пред вратата на гостите, но Касорла на два пъти беше париран брилянтно от Тремел. Жиру също се отчете с два пропуска, докато Счесни трябваше да се намесва при удари на Мичу и Тиендали.

 

В 87-ата минута обаче трибуните на „Емирейтс" бяха смълчани, след като Муур центрира чудесно в наказателното поле и Мичу засече по перфектен начин топката във вратата. В 91-ата минута отново той беше изведен от Дайър и испанецът вкара 10-ото си попадение през сезона - 0:2.

 


szólj hozzá: Arsenal vs Swansea 0:2 GOALS HIGHLIGHTS