Роберто Мартинес ще преговаря с Ливърпул

снимка: mirror.co.uk

Английският гранд Ливърпул е получил разрешение от ръководството на Уигън да преговаря с мениджъра на отбора Роберто Мартинес.

 

Шефовете на Ливърпул освободиха от поста досегашния мениджър и легенда на клуба Кени Далглиш и са се насочили към Мартинес, който се справи чудесно със задачата да спаси Уигън от изпадане. Особено впечатляваща беше формата на отбора му, който в битката си за спасяване нанесе поражения на Арсенал, Нюкасъл, както и финиширалия на второ място Манчестър Юнайтед.

 

Собственикът на Уигън Дейвид Уеън потвърди, че Мартинес ще разговаря с шефовете на Ливърпул, Fenway Sports Group, след като те освободиха Далглиш, който спечели Карлинг къп и изведе мърсисайдци до финал в ФА къп.

 

„Вярно е", сподели пред The Times Уеън. „Не знам точно кога той ще се срещне със собствениците на Ливърпул, но аз няма да застана на пътя му".

 

„Когато Ливърпул отстрани Кени, си помислих, че скоро ще почукат на нашата врата. Ето, че така и стана", заяви Уеън, който все още се надява да задържи Мартинес начело на клуба и през следващия сезон.